Hoofdmenu

Onze honden

Wij zijn op deze shows

Simplepie detected an error. Please run the compatibility utility.
The following Simplepie error occurred:
A feed could not be found at http://www.google.com/calendar/feeds/dynamixs.nl_2l87pfoqnst9irmd04n8dbsn40%40group.calendar.google.com/public/full?futureevents=true&sortorder=ascending&orderby=starttime&singleevents=true&hl=nl-NL&
Ulti Clocks content

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
From Welsh Miracles, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting
PDF Afdrukken E-mail
Gopher

Omar van de Proeftuin (Gopher)

Moeder: Alice Wonder van de Weidezoom
Vader: Kamp. Baloo van het Ommerbos, JW'80
Fokker: B. van Mourik (van de Proeftuin)
Geb. datum: 10-10-1989,  overleden 14-2-2004
NHSB nummer: 1672079
Foto's

Onze eerste Welsh Springer Spaniel kwam in het najaar van 1992 bij ons binnen: Omar van de Proeftuin (roepnaam Gopher).  Een reu van bijna 3 jaar.  Zijn eigenaar deed afstand van hem en wij konden hem overnemen. We stonden ingeschreven voor een Welsh Springer pup, maar dan komt deze hond op je weg.  Een schat van een hond.  

Qua gezondheid had hij de nodige problemen, zo bleek later.  In de zomer van 1993 kreeg Gopher op de camping in Kortgene een epileptische aanval. Als je dat voor de eerste keer meemaakt schrik je enorm.  Bij de dierenarts heb je dan de keuze, medicijnen of niet.  Met medicijnen wordt de hond sloom, zonder medicijnen blijft het je hond zoals je hem kent, maar wel met het risico van nieuwe aanvallen. Uiteindelijk hebben we gekozen om de medicijnen achterwege te laten en de hond goed te begeleiden bij een nieuwe aanval. Omdat Gopher weinig alleen was, waren we altijd aanwezig als het mis zou gaan. 

GopherGopher ging tot 2002 ook nog mee op vakantie. In 2003 hebben we ervoor gekozen om hem in de vakantie te laten logeren en niet mee te nemen.  Het werd wat veel. Wel hebben we in het najaar nog een korte vakantie naar het oosten van Duitsland met hem gedaan. Bij het wandelen moesten we dan wel even omschakelen naar een lager tempo. 

In het voorjaar van 2004 ging het hard achteruit met zijn gezondheid. Lopen ging steeds moeilijker. Zijn achterhand functioneerde niet zo goed meer en uiteindelijk kwamen er problemen met het laten gaan van ontlasting en urine. Op 14 februari 2004 hebben we hem laten gaan.  Zijn hoofd wilde nog heel graag, maar zijn lichaam was op. 

Ondanks zijn gezondheidsproblemen en regelmatige epilepsie aanvallen is Gopher ruim 13 jaar oud geworden.  Hij had een geweldig karakter. We missen hem nog steeds. 

 

 

 

Zoeken

Automatic translation

English Croatian Czech Danish Dutch Finnish French German Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Spanish Swedish Hebrew Latvian Lithuanian Slovak Slovenian Ukrainian Estonian Hungarian

Advertenties