Hoofdmenu

Onze honden

Wij zijn op deze shows

Simplepie detected an error. Please run the compatibility utility.
The following Simplepie error occurred:
A feed could not be found at http://www.google.com/calendar/feeds/dynamixs.nl_2l87pfoqnst9irmd04n8dbsn40%40group.calendar.google.com/public/full?futureevents=true&sortorder=ascending&orderby=starttime&singleevents=true&hl=nl-NL&
Ulti Clocks content

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
From Welsh Miracles, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting
PDF Afdrukken E-mail

Whisky - Gayfeathers Wishful ThinkingKamp. Gayfeathers Wishful Thinking (Whisky)

Moeder: Gayfeathers Dancing in the Rain
Vader: Kamp. Ufo our Loyal Welsh
Geb. datum: 20 maart 2006
Fokker: L.J.M. Helling-v/d Elzen (Gayfeathers)
NHSB nummer: 2600358
Gezondheid: Heupen HD-A,  Ogen Alles vrij
Titels:
Nederlands Kampioen
Luxemburgs Kampioen
Duits (VDH) Kampioen
Internationaal Kampioen (Show) (CIE Champion International d'Exposition)
Nederlands Jeugdkampioen (2007)
VDH Europasieger (2009)
Clubshow Winnaar (2009)

Bundessieger (2009)

Showresultaten / Foto's

Whisky als pupWhisky is onze 2e Welsh Springer Spaniel. Via fokker Ludy Helling van kennel Gayfeathers hebben we Whisky in huis gekregen. 

Omdat we goede ervaringen hadden met de Welsh Springer Spaniel en het een leuk en actief ras vinden, wilden we er graag een maatje bij voor Kyra.  Via een advertentie op de website van Marktplaats kwamen we bij Ludy Helling terecht.  Ze had net een pup teruggekregen. 

Na een paar afspraken (bij ons en bij de fokker) besloot Ludy dat wij geschikt waren om Whisky als huisgenoot erbij te nemen.  We hebben toen afgesproken dat we Whisky pas in augustus zou kunnen komen. Een jonge pup mee op vakantie is geen goed idee, dus zo is het geregeld.

Whisky als pup

Medio augustus, Whisky was toen 19 weken, hebben we Whisky gehaald. Hij was al goed opgevoed, was al gediplomeerd uit de puppycursus gekomen en maakte het ons daardoor wel erg gemakkelijk.  We zijn meteen doorgegaan met trainen bij de KC Gooi en Eemland in Hilversum.  Een hond moet veel leren en het kan, zeker bij een spaniel, nooit teveel zijn.  Hij moet weten wie de baas is en we willen graag een hond die gehoorzaam is. Als je hem roept, dan verwacht je dat hij ook komt.  Een spaniel is eigenwijs, dus die training is noodzaak. 

Whisky was bij aankomst al ingeschreven voor de clubmatch van de Welsh Springer Spaniel Club.  Hij zou daar meedoen in de babyklas.  Het was meteen onze eerste hondenshow ooit. Dat was even wennen. Veel hondjes, benches, klapstoeltjes en de meeste conversatie ging over hondjes. Er waren 2 ringen. Normaliter zou je denken dat een ring rond is, maar nee, hier waren het vierkante vakken waarbinnen de honden aan een keurmeester getoond werden volgens een bepaald ritueel. De hondjes staan in de rij, lopen daarna een voor een een rondje door de ring, op verzoek van de keurmeester ook nog een keer heen en weer of in een driehoekvorm en tenslotte worden ze netjes voor de keurmeester opgesteld.  Die betast dan de hond op allerlei gewenste en ongewenste plekken.  Voor een babypup zoals Whisky was het ook nieuw.  Zowel hij als wij begrepen er weinig van. Gelukkig werd Whisky door Ludy geshowd. Uiteindelijk kreeg Whisky een rapport en daar stond op vermeldt: Veelbelovend 2. Bovendien kregen we een beker. Volgens Ludy betekende dat, dat Whisky goede vooruitzichten had voor wat betreft zijn verdere uitgroei en dat hij op de 2e plaats in zijn klas was geëindigd. 

Whisky 2e in de rasgroep in RotterdamDus op naar IKEA en een prijzenkast uitzoeken, zou je denken.  Nee, toch maar even niet. Die beker stallen we wel ergens boven op een kast. Eerst maar eens afwachten.  De volgende show waar Whisky door Ludy was ingeschreven was 'De Utrecht', eind oktober 2006 in de Veemarkthallen van Utrecht. Whisky deed hier al mee in de puppyklas. Het waggelt en wiebelt dan al iets minder dan in de babyklas, maar van showervaring kun je eigenlijk nog niet spreken. Ook bij ons niet. We waren wel wat beter voorbereid op wat ging komen: stoeltjes, tas met eten, kleingeld voor koffie en een boek om de tijd te doden tijdens het lange wachten. 

Na deze ervaring besloten we Whisky in te schrijven voor de Winnershow in Amsterdam. Hier plaatste Whisky zich als beste pup en mocht met Ludy in de erering verschijnen. Ondertussen was Astrid al begonnen met ringtraining, want het is toch wel leuk om zelf je hond te showen. 

Whisky - hoofd linksDe volgende show was in het nieuwe jaar in Eindhoven.  Hier heeft Ludy voor de laatste keer Whisky voorgebracht. 

Whisky heeft inmiddels 38 shows gelopen en 37 keer een 1 of 2 Uitmuntend gehaald. Kennel Gayfeathers heeft in het najaar van 2009 gehad Whisky en Nina (Gayfeathers Morningstar).  Uit dit nest zijn mooie 5 reuen en 2 teven geboren.  Een volgend nest wordt verwacht begin februari 2011 in Spanje bij de Cormallen kennel.  Informatie hierover op de homepage.

Zomer 2007 werd Whisky Nederlands Jeugdkampioen in Echt. In augustus 2008 heeft Whisky in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap behaald en werd 2e in rasgroep 8 (zie foto boven ©2008 - Hannie Warendorf). In het voorjaar van 2009 kwam het Luxemburgs Kampioenschap en in mei 2009 in Dortmund de titel Europasieger 2009.  In het najaar van 2009 heeft Whisky nog de Duitse kampioenstitel behaald (VDH) en  de titel Bundessieger 2009.  Op de clubmatch van de Welsh Springer Spaniel Club werd Whisky 'Best in Show' en won de titel Clubwinnaar 2009.  Tenslotte heeft Whisky in 2009 ook al zijn internationale overwinningen kunnen verzilveren met de titel FCI Internationaal Showkampioen. 

Whisky is nu druk bezig om de titel Spaans kampioen en kampioen van Gibraltar binnen te halen.  Met 3 CAC's voor het Spaans kampioenschap is Whisky al goed op weg.  

 

 

Zoeken

Automatic translation

English Croatian Czech Danish Dutch Finnish French German Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Spanish Swedish Hebrew Latvian Lithuanian Slovak Slovenian Ukrainian Estonian Hungarian

Advertenties